Thankz kerna sudi follow blog sy...n insyallah sy akan follow blog u all..apa2pun yg baik dari Allah SWT n yg buruk dr sy sendiri...dan sy mmg suka melepak2 n membaca entry2 kamu semua... peace anarchy
Powered by Blogger.
RSS

ada ke org nk borak

chat

Kisah Ak & Sekolah :D


ak bosan seh... dah 3 hari ak lepak kat sini...

waaaaa kalau kat rumah blh ak makan nyental...ni duduk sorang2 ...tp nasib baik ada teman baik ak ni...

n tak lupa coklat fav ak MnM..... ak rasa ak dh melantak dekat berapa kilo entah...mati kalau kena kencing manis....

esk last result...minta2 ak blh keluar....hari ni dh 16th May 2010...hari guru....hmmmm rindu pulak ak dgn guru2 ak....agak2 kalu ak buat jejak kasih depa igt ke ak ni...ke depa akan ckp...lu sapa wakakkakaa...confirm ak bomb sek ak tu....

ak igt lagi peristiwa dulu :-w

(a ) exam - bawa toyol
jgn tak percaya dr pmr ke spm ke IB ke deg..ak bawa toyol wakakaka...berkat ke tak berkat ak tak peduli..penting lulus....
cara2nya nk bawa toyol masa exam....masa mula2 1st paper tu.. u all ambil kertas jawapan kosong ( kertas knjang tu ) u all bawa balik berapa helai....kertas tu nt tulis lah apa saja note atau formula utk exam paper esok....
pada keesokkannya...masa exam jgn keluarkan lagi kertas tu....u all ambil kertas yg current atas meja ....u all buat mcm2 salah tulis...koyok2kan kertas tu...pada masa sama keluarkan kertas toyol tu...u all koyok2kan juga...bersama kertas tu...
n then tarraaaaaa.... sekarang u all bebas nk buka toyol tu depan2 pengawas wakakakka...tp jgn jadi bodoh tulis formula tu mcm tulis nota ocay.... buat dua tiga helai...

( b ) PRS - Pembimbing Rakan Sebaya
Jgn tak percaya ak jadi PRS wakakakkaka.... masa diumumkan ni kawan2 ak dh nk muntah...termasuk ak sekali...perkara ni terjadi masa @ Form 4....tapi apa2pun ak terima kasih pada cikgu ak Akhiar...kerana beliaulah ak jadi ORANG ....
Tp yg bestnya....masa turn duty ak.... temujanji penuh....ada je budak2 ni masalah...yg paling banyak masalah cinta...sb tu kot ak takut akan cinta...n ak banyak madah pasal cinta wakakakkaka.....
Bila fikir2 balik ...APA KEJADAH SPM tak lepas nk bercinta smpai nk berebut2 pakwe makwe....smpai ada surat layanglah wakkakakakaka


( c ) Badan Pewakilan Pelajar
Satu lagi BPP adui pening ak....ikut hati tak nak .... Pengawas pun ak tolak.... tp ni semua sebab n again cikgu Akhiar ak...dia juga yg paksa.... ak ni bukan apa...masa dulu ak hormat cikgu ni... hormat gile sb apa ni ceritanya
" ada kawan ak nama dia Wan Abd Rahman...budak ni kira exchange dr St John......so dia telah ditahan reman kerana pakai seluar yg banyak poket...mmg seluar tu seluar sekolah warna hijau....tp too much rappers :D ...soalan dia kenapa ada banyak sangat peraturan ni...at least sy tak merokok atau melakukan jenayah tu kira ok apa ..seluar ni pn dh warna hijau. ? "
Jawapan cikgu
" ya betul ... kalau macam tu sy nk surh kamu pakai seluar terbalik boleh tak... still hijau right.....n then kamu koyak seluar kamu....mcm hippies... bla bla bla "

terdiam kawan ak tu.... trus esk dia tukar style seluar dia...barulah ak nampak dia rupa org ....

ps ; budak ni ak minat tau ...tp sb ak ego wakakka boo layan....


( d ) jawatan Ketua Kelas Dilucut
Biul !! mmg ak anti dgn satu cikgu ni..... korang igt tak masa form 4...kita semua blh pilih subject mana kita nakkan.....kira nak ambil semua 10 ke 15 ke berapalah blhkan.... so masa 3 bln awal form 4 kami blh ambil mana2 .....entah mcm mana nama ak termasuk dlm subject GEO..sedangkan mmg ak tak minat....
dibuat cerita masa tu kat padang ada rugby games :-" apa lagi...turun ramai2 wakakkakak sokong babe.... tiba2 ak dgr pengumuman....KEPADA BUDAK KELAS 4 ALAUDIN dot dot dot.....nama yg disebut sila jumpa dgn HEM skrg juga >.... ak dh gabra apahal lak kena jumpa...trus ak ngan kawan ak jumpa....
dlm bilik tu wp ada aircond ak rasa panas giler....cikgu Geo ak ada masa tu...ak dh agak mesti dia marah tu....
HM ak tanya kenapa awak ponteng kelas.... bla bla bla bla....ak diam ajer....kwn ak minta maaf... cikgu geo ak tu ....dia sengih ajer.....lepas sessi minta maaf tu....sblm keluar bilik ak tanya HEM ak.... cikgu... sy nk tanya ....sy tahu salah kita kurang ajar pada cikgu kita...tak elok...tp sy cuma nak pertahankan satu perkara..sy harap sy diberi peluang :D ....
cikgu HEM tu diam...dia suruh ak teruskan...
" begini cikgu... bkn kami tak nak masuk class geo ni... i/o that sy mmg tak akan ambil paper ni...bkn kerana subject dia...tp kerana cara pndekatan cikgu tu sendiri yg tak betul .... kalau kami di suruh masuk kelas...lepas tu baca apa yg ada dlm buku teks...n cikgu kami hanya duduk sahaja...baik kami baca kat rumah.... dlm kata lain...cara cikgu mengajar kami mcm tak ikhlas... n pendekatan yg cikgu bagi tu tak betul "
cikgu geo ak muka dia naik merah...sblm dia nk bersuara...ak terus patahkan kata2 dia dgn bagitahu...
Saya minta maaf kerana melampau...tp tu yg sy rasa...dan saya harap cikgu fikirkan cadangan sy...apa kata buat satu paper bagi semua student...ask us ...apa yg kami rasa...menarik ke tak menarik cara pembelajaran cikgu...dan blh bg coment .... bla bla bla....dari situ kita blh sama2 memberi pendapat secara bebas...n adil...

habis je ...aku terus minta maaf pergi ke arah dua2 cikgu ak tu ak salam n cium tangan ...ak terus keluar bilik....

DAN SAAT TU AKU TAHU AK NK JADI APA BILA BESAR NANTI...

:(( yG sedihnya....pada saat tulah...ak kena control peel ak ....sb mulut ak ni membuat segala tindak tanduk ak di perhatikan WAAAAAAAAAAA BUDUSSSSSSS wakkakakaka padan muka.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 comments:

sUfFeR8zInE said...

kodok aja bukan2.adoi

cekodok comot said...

tips berguna tu bro...amalkan....ak dh buat wakakakak

Far AcRoss HavOc said...

cayalah mama...
=)