Thankz kerna sudi follow blog sy...n insyallah sy akan follow blog u all..apa2pun yg baik dari Allah SWT n yg buruk dr sy sendiri...dan sy mmg suka melepak2 n membaca entry2 kamu semua... peace anarchy
Powered by Blogger.
RSS

ada ke org nk borak

chat

~~ Novel : Ruang Rindu ~~


semalam eh bkn semalam je..sejak menjak ni ak dh jadi kaki novel...kenapa yek ?

sejak menjak ni juga byk benau novel n benda yg ak surfing kat internet...ok ok benda yg ak bc baru2 ni novel dia tajuk " RUANG RINDU - ALAF 21 " tulisan rozita abd wahab....

pada mulanya ak agak susah n berapa kali teragak nk beli novel ni sb penulis dia ak tak kenal ( cewah mcm ak ni bagus nk judge penulis) ...tp percaya ak baru2 ni borong buku terpakai ..buku baru dekat 50 buah :D

ok ok tajuk buku ni seperti dlm picture ni ...sipnosis

" RASA cinta tidak boleh dipaksa-paksa wujud di dalam hati. Begitulah yang dialami oleh Camelia, seorang gadis tomboi apabila dia ditunangkan oleh emaknya dengan Halil, yang tidak dikenalinya. Demi maruah keluarganya, dia terpaksa meneruskan pertunangan itu.

Suatu hari, Camelia telah dihantar berkursus di Johor Bahru. Tanpa diduga dia bertemu Halil bersama perempuan lain yang mengaku sebagai tunangnya. Pertemuan itu menggembirakan hati Camelia kerana dia telah mempunyai alasan yang kukuh untuk memutuskan pertunangan mereka.

Halil berasa kesal apabila pertunangan mereka diputuskan. Dia nekad untuk membuang perangai playboynya dan memikat hati Camelia semula kerana gadis itu telah terpahat di ruang hatinya. Namun, kemunculan Tuan Amir yang diperkenalkan oleh Camelia sebagai teman lelakinya menghancurkan hati Halil.

Berjayakah Halil membuka pintu hati Camelia untuknya atau dia terpaksa berputih mata melihat Camelia bersanding dengan Tuan Amir?

bagi ak kalo cerita dia happy ending ak letak kat blog ak....wakakakaka....sb ak tak minat cerita ending dia sedih...sb ak tak nk hidup ak pun sedih .... tp cerita ni camelia atau lia digambarkan wp dia nampak tomboy nama dia spt tidak mendampakan lelaki tp hakikat dia juga mmpunyai hati wanita...dan sesungguh wanita seperti dia lebih banyak tidak hipokrit....tp ye..kepentingan keluarga yg diutamakan...watak2 kat sini semua ok....dr bakal mak mertua dia ...bekas cikgu lia....tini bakal adik ipar dia...cuma kat sini satu ajer yg ak tak faham...at least adalah sikit cerita akak ipar ( kak long ) lia tu ending dia dah berbaik dgn lia...ni x nampak pun .. selitkan je...wakakakaka

mcm ak ni pandai ok next novel akan menyusul...tp korang kalu rajin cuba cari tulisan "HLOVATE" bahasa dia simple... layari ajer www.jemariseni.com dan ak rasa tulisan dia tu banyak ke arah medic...n dia ni kira novelist yg rahsia ...tk tahu sapa dia..muka dia pun x ada...ak dpt rasa dia ni keje arah2 ke medic mybe doctor kot...apa2pun nt ak cerita novel2 dia...best

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

. said...

tahniah krn dah jd sorang kaki novel hehehe

cekodok comot said...

tu pujian ke perlian :-w

ina@anak ibu said...

...=)...gud job!

cekodok comot said...

tQ ina