Thankz kerna sudi follow blog sy...n insyallah sy akan follow blog u all..apa2pun yg baik dari Allah SWT n yg buruk dr sy sendiri...dan sy mmg suka melepak2 n membaca entry2 kamu semua... peace anarchy
Powered by Blogger.
RSS

ada ke org nk borak

chat

bintang2 di syurga ada juga dibumi..jika........

hari ni mood aku yg baik tercalar.....aku dh tak larat nkbertekak...tp entahlah...
aku dah buntu..biarlah apa yg terjadi....

aku hairan kenapa mereka ni tak ada hormat pada diri org lain...asyik ayat sama yg coment..apa case ni...budak tu dah tak ada ke org lain..bukan sekali...aku lihat semua coment dia sama....yap kawan ajer...tpi HELLOOOOO !!!!!!!

sbnrnya ada byk lagi aku nk tulis...ayat2 selanjutnya aku dah delete...bila aku marah mcm2 benda aku tulis...td baru je tadi...ayat yg x blh blah...dah biasa dah...

Kau sayang aku
Aku sayang kamu
Kita saling menyayangi
Kita saling rindu merindui

Tahukah apa erti sayang
Apa erti rindu
Apa erti penantian
Apa erti sabar

Penantian satu penyiksaan
Rindu dalam penantian
Sabar dalam kerinduan
Semuanya kerana apa?

Kerana SAYANG.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

aku nk cerita panjang sikit pasal kehidupan..hidup tanpa rasuah atau wang saguhati mmg tak boleh hilang selagi ada makhluk brnama setan n manusia....

masa aku di jakarta...sblm ni aku pergi paling lama 36 jam..pas2 balik,...kali ini agak lama...:D ambil cuti sekali...nt aku cerita hal pasal benda diatas ni...kerana apa ..aku dh ngantuk :P

akan tetapi / however wakakaka

semalam aku baca entry abg pasal header dia dr xarine. Masa aku baca tu erk....aku rasa seperti pernah mendengar nama dia...coz nama dia agak pelik....

akhirnya aku igt...YAp IVE READ HIS BOOK B4 .. tajuknya Bintang-bintang ke Syurga...

to be honest masa aku baca aku bosan...sb isi dia berat...tp aku tetap teruskan kerana aku terpikat dgn tarikan setiap kata2 dlm novel tu....

ok aku nak share dgn semua ayat2 yg membuat aku terpacak membaca novel tu

alah saya baru fikir nak belikan utk awak ...
tak apalah kalau sudah beli..masih sakit lagi sayang ?

alhamdullilah...sudah sembuh penuhnya..tidur dulu ya..selamat malam

romantiklah sikit sayang..hiburkan saya...saya keletihan sangat ni..

lihat di atas sana ada bulan bulat...saya baru saja ukir nama awak di atasnya..tengok cepat sblm ia hilang..bahkan dihati saya pasti selamanya takkan hilang...mungkin tidak terlihat tetapi awak pasti tahu

sayang, saya tahu. mengapa masih membenarkan jarak ada antara kita?

sabarlah..kita bukan tuhan yang ada maha kuasa...kun fayakun sekelip mata...kita manusia menggubah qadar...perlu ada usaha, perlu ada masa..Tunggulah spt menunggu matahari pagi esok...Sinarnya pasti tiba tidak dinafikan

Imran, saya amat menintai. Saya amat mengasihi...Saya mahu ada disisi awak sentiasa..saya mau melihat senyuman awak di saat saya keletihan

Suzila..cinta saya bagai matahari yang menyinari bumi..bagai laut yang mengirim hujan, bagai bintang2 yang menghias malam.....rindu saya bagai gunung rindukan awan..bagai embun rindukan subuh..bagai bulan rindukan purnama...teguh hati diikat cinta bagai teguh kilau di perut permata..percayalah dan sabarlah sayang....


bestkan ayat tu...aku benar2 berharap abg beli novel ni ...malah semua org cuba baca...

ps : sb apa nk abg beli...sebab cerita ni IMRAN tu org kelantan..berdikari..sederhana...jalan cerita dia spt kisah aku n abg....tapi apapun bahasa dia ..dan cara watak Imran tu penyabar giler...mmbuat kita terpanggil2 ada lagi ke org mcm Imran tu....

JAWAPAN : ADA ADA ABG AR

website onwer penulis diatas

http://mohdkhairimohd.blogspot.com/

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kelakar nya cerita .. penjual ayam



eloooooooo !! cekodokcomot in d hse... im back for good...agak lamanya gue enggak bersiaran dan berbloging....

busiannn....wakakakakaka.. penat gler seh..flight delay almost a few hrs..nanti aku cerita apa yg aku dpt di saat2 akhir aku melunaskan kerja aku terakhir di awan biru..dan juga perjalanan spjg 4 hari di sana ya...

apapun here jom baca satu artikel kelakar dibawah...yg aku baru terima dari email2 berantai..JANGAN TAK TAHU...kami bukan artis pun ada email berantai ( Ps kat sana case bdk peterpan tu hangat seh . .tunggu aku cerita btw wakkakaka aku dapat dotdot disana shhhhh rahsia seh )

ok ok enjoy reading yar...ops lupa utk kekasih ku kubi ...sorry abg syg ngak bawa tlipon ya tadi..

Ada satu cerita yang berlaku di pasar ayam di Selayang. Peniaga ayam ini nama dia Sudin. Dia jual ayam yang di beli dari beberapa tempat. Ada pulak seorang pelanggan nama dia Hamidah. Dia ni pelanggan tetap ayam Sudin.
Kak Midah ni dok meniaga nasi dekat kedai berhampiran. Jadi hari hari lah dia beli ayam dari Sudin. Disebabkan dah setiap hari dok main dengan ayam, sampai Kak Midah dah kenal jenis jenis ayam sebelum di sembelih.
Antara ayam yang selalu dipilih oleh Kak Midah ialah ayam dari Bangi dan ayam dari Perlis. Selalunya ayam dari Bangi lah yang menjadi pilihan Kak Midah. Kalau tidak dia akan beli ayam dari Perlis sahaja. Kalau tak ada lansung dia tak akan beli ayam lain.

Kelebihan yang ada pada Kak Midah ialah dia boleh kenal samada ayam tu dari Bangi atau Perlis ialah dengan membelek punggung ayam tu. Selalunya Sudin akan campur semua ayam yang sampai dalam satu tempat. Jadi jenuhlah Kak Midah dok belek sekor sekor nak cari ayam Bangi atau ayam Perlis.

Mula-mula Sudin tak kisah sangat dengan Kak Midah. Tapi lama-lama Sudin dah mula boring. Sebab Kak Midah ni customer tetap Sudin pendam je bengang dia. Satu hari Kak Midah datang macam biasa dan terus belek punggung ayam nak cari ayam Bangi. Habis semua ayam dibeleknya. tak ada satu pun ayam Bangi atau ayam Perlis.

Jadi Kak Midah pun panggil Sudin dan tanya,


Kak Midah : Din ! ayam Bangi tak ada ke?.


Sudin : Tu ada dalam tu. (Yang sebenarnya tak ada sebab lori ayam Bangi terbalik dekat Tanjung Malim)

Kak Midah : Hang toksah dok bohong. Kak Midah dah tengok dah, semua ayam dari tempat lain.


Sudin : Ayam Perlis ada. (Yang sebenarnya pun tak ada sebab lori rosak dekat Nibong Tebal).


Kak Midah : Hang ni, Kak Midah kata tak dak, tak dak la. Hang ingat Kak Midah tak kenai ke ayam-ayam tu. Bukan sehari dua Kak Midah dok main dengan ayam.


Sudin : Kak Midah ni memang teror lah, punggong ayam pun dia boleh kenal.


Kak Midah : Baru hang tau siapa Kak Midah. Pakar tengok punggong ayam. (lalu blah sambil tersenyum walau pun tak dapat ayam hari itu)


Kemudian sampailah nak dekat Hari Raya.

Kak Midah macam biasalah nak belek punggong ayam. Sudin tengok Kak Midah, bengang je rasa macam nak bertempik dekat Kak Midah sebab orang terlalu ramai dan sesak pada masa tu. Kak Midah perasan yang Sudin memang bengang kat dia. Sambil Sudin dok bersihkan ayam Kak Midah, Kak Midah cuba ambil hati Sudin.


Kak Midah : Din ! Tak balik raya ke tahun ni.


Sudin : Tak!!! (Bengang)


Kak Midah : Famili ada kat sini ke?.


Sudin : Tak dak!!


Kak Midah : Habih tu raya dengan siapa?
.

Sudin : Raya sorang-sorang.


Kak Midah : Kalau Din tak balik kampung mai lah rumah Kak Midah.


Sudin : Tak pa lah, terima kasih je lah.


Kak Midah : Dah lama kita kenal, kak tak tau pun kampung Din. Kampung Din kat mana?


Sudin : (Diam)(Buat tak dengar)


Kak Midah : Kak tanya ni, kampung Din kat mana
.

Sudin : (Masih diam)(Tiba-tiba Sudin naik atas meja lalu membuka seluar dan menonggeng ke arah Kak Midah sambil berkata......) Kalau Kak Midah teror cuba Kak midah belek punggong saya dan teka saya berasal dari mana?
.

Kak Midah : (Ambil ayam dia dan terus blah)





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kelakar nya cerita

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

sayonara

esok hari terakhir aku bersama airlines aku.... :( mmg sedih....mmg berat..

but hidup kena teruskan...decision dah buat..x boleh buat apa2...aku pun dah ambil keputusan dari semua aspek...

MH727...Boeing 737-400 :D
disini berakhirnya segalanya...lepas ni aku nk concentrate dgn jalan yg aku pilih...
aku ingin dekat diri aku pada DIA...

insyallah...tp sbnrnya aku terkilan sesuatu...akhir2 ni aku jarang mndgr kata2 ingatan dari seseorang...
dulu aku suka dgr dia membaca...suka dgr dia mmberi pandangan tp kini...
tp aku harap agar hubungan ini senantiasa segar bugar..

sejak menjak ni ..aku rasa spt di awan-awangan...dia berubah menjadi romantik dan amat amat pandai ambil hati aku...yelah learning..aku pun sepatutnya begitu...give and take....wp selalu juga aku cemburu...tak sabar aku menerima sms dari dia ..spt biasa setiap kali aku nak fly mesti dpt sms dan aku akan baca spjg perjalanan

indahkan bila kita ada org syg..ada org take care...selalu aku berdoa agar hubungan ini akan jalan dgn sebaik2nya..dan tiada onak atau duri...

arghhhhhhhhhhh aku ni kalau nk fly ajer mesti fikir bukan2...sedangkan tadi baru ajer abis brgayut...aku dah rindu balik kat dia....waaaaa mcm mana ni..air mata dh menitis....rindu sgt sgt sgt sgt...

abg jika abg baca coretan syg ni...
abglah satu2 makhluk adam yg syg cinta dan kasihi..kesabaran abg melayani syg...
amat syg sanjung kerana tak ramai yg blh terima angin syg :p

dulu masa mula2 kenal....byk syg kutuk abg...gaduh ngan abg...melawan ckp abg..masa tu panggilan kau aku :D
abg selamba layan syg...abg sikit demi sikit MENJINAKKAN syg wakakakaka...lantas panggilan jadi abg n syg...syg igt lagi abg ckp.... " wp syg hangin ngan abg....syg kerap tukar panggillan abg ke benda lain...tp abg tetap panggil syg sayang... " syg terus terdiam...syg minta ampun abg...banyak menyemakkan kepala abg dgn benda remeh2...

igt lagi kata merak :D..
.kalau nak tengok abg menDJ sampai pagi2 buta...tu maknanya abg gaduh ngan syg ..hahahahaha..

syg paling suka dgr bila tgh2 berborak nk letak tepon abg ckp...syg tunggu skjp...sbnrnya syg tahu abg nk bagi apa....syg suka bila abg ckp mcm tu....rindu dah mula bertandang....

syg igt lagi masa abg nak pergi melaka...perghhhh sesat banyak giler....tp bestkan...:D

abg sayang syg kan...jagalah kesihatan ye..abg selalu ckp kalau suka sakit..n sakit tu nikmat...tak payah ubatkan..org lagi nk cepat sihat....jadi abg jgnlah mcm ni...pergilah berubat..


tadi ada seorang chaters pendengar dari frenzy fm... lil akmal :D dia tulis mgenai aku ..
Dj Cekodok Frenzy FM

terima kasih :D ....tapi sy belum layak menjadi Dj ...masih lagi bertatih..apa2pun awaklah yg pertama memberi pendapat pasal saya ...wah bangga ...
yelah aku pun baru 2 1/2 bln dlm area ni....



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Perlu ke stiap perkenalan ada PHONE SEX





terkejut....tergaman...terkedu

mmg sialan...mmg mencabar kesabaran aku....

hari ni aku terkejut giler bila rakan aku ngadu...kawan yg aku kenalkan pada dia rupa2nya manusia bertopengkan badut....perlu ke aku mgunakan ayat lebih kureng ajar...tak apa aku masih boleh bersabar


biar aku kenalkan budak ni sbg MR X.... dia ni kunun2nya kuatlah agama...kunun kaki masjid...kunun ada silat...kunun ada segalanya....mula2 aku chat ngan dia ok fine...tp lama2 aku lihat dia mcm BERLAGAK...seolah2 dia tahu semua hal agama ar hal dunia ar....

aku bila org dh peel EK macam ni...aku diam n keep silent...sb well bak kata SI DIA (abg aku ah ) ....jgn ambil tahu hal org...nt org bz body hal kita....

BUT TODAY ITS TOO MUCH

why im saying its TOO MUCH...coz i just know the truth color of him....

by seeing the title korang dh fahamkan maksud aku....to be honest spjg umur aku dekat suku abad ni...im never beeing in dat's situation....thankz to HIM sb temukan aku dgn 2 lelaki yg baik amin...

aku searching2 apa yg selalu org ketagih benda ni..apa2pun aku mohon maaf..bkn aku nk dabik dada aku ni neird ke naive ke....but so far yg aku lihat ar...sex ..phone sex ni selalu melibat onani..mereka selalunya berhubung dgn mgunakan telephone n akan mgunakan suara2 yg mghairahkan...mgerang....malah menurut dari sumber yg blh aku percayai...pernah juga ada wanita tu meletakkan HP dia ke benda DOT DOT tu ...utk memberikan pihak pasangan dia mendengar bunyi ccepuk2 dia...aduhai....NIKAH AR cepat...

apa2pun apa DEFINISI SEKSUALITI :
Seksualiti adalah aspek yang normal dalam proses perkembangan setiap remaja. Seksualiti
adalah proses sepanjang hayat bermula dari kelahiran sehingga akhir hayat. Setiap individu
adalah makhluk seksual. Seksualiti setiap individu dibentuk oleh nilai kendiri yang
dipengaruhi oleh keluarga, rakan, media, agama,budaya, persekitaran dan undang-undang
masyarakat.

Seksualiti bukan sekadar hubungan seks tetapi ia meliputi perasaan, emosi, pemikiran, tingkah
laku sebagai seorang wanita atau lelaki, identiti seksual dan orientasi seksual. Ia juga berkaitan
dengan peranan dan identiti gender, imej diri, luahan perasaan kasih sayang dan keintiman
kepada individu yang kita pilih serta kesejahteraan kesihatan seksual dan reproduktif
yang menyeluruh

Melayani onani merupakan permulaan kehancuran hati seseorang. Merupakan salah satu permulaan kepada zina.

Ia sering diwarwarkan kononnya sebagai penyelamat dari zina, hakikatnya ia juga merupakan pintu mula kepada zina.

Ia adalah pintu mula seseorang berjinak dengan melayani nafsu syahwat seksual mereka tanpa menurut arahan Allah dan RasulNya. Nafsu yang tidak dikawal ini adalah sentiasa meminta lebih dan lagi, akhirnya akan menjerumus kepada menonton gambar pornografi, video, mengintai dan ditamatkan dengan zina yang tiada had kepuasannya. Memang itu sifat nafsu syahwat samada seksual ataupuan harta. Sekali ia dilayan, tiada lagi pintu puas.

JADI pada org tu jika dia membaca entry ni....aku harap kau insaflah...jgnlah nk berlagak baik kunun...nak dabik dada ur good...sb org yg berilmu dia tak berlagak..biar org tahu kelebihan diri anda sendiri ...tak perlu canang ar babe..

TAHUKAH ANDA !!

ONANI BLH MEMBUAT ANDA


1) kesan buruk kepada kehidupan seksual apabila berumahtangga

Jika anda lakukan onani secara luar biasa seperti melakukan rangsangan seksual secara kasar dan kuat untuk mengecapi klimaks, mungkin apabila beristeri, anda akan mendapati bersetubuh dengannya tidak memberi kepuasan seperti anda kecapi secara onani.

Masalah ini dikenali sebagai ‘Traumatic Masturbatory Syndrome'. Yang menimbulkan masalah ialah onani mengakibatkan klimaks anda berlaku dengan cepat, yang jika berterusan dan diamalkan akan mengakibatkan anda tidak dapat bertahan lama apabila mengadakan hubungan seksual sebenar.

2) Tahap kesihatan kemaluan boleh terjejas hingga Mati Pucuk

Selain itu, jika agak ganas dengan cara merangsang anggota sulit anda sehingga mengakibatkan anggota itu sakit dan bengkak, kemungkinan satu hari anda akan mengalami mati pucuk apabila kerosakan lama menunjukkan kesannya.

Ini kerana anggota sulit adalah organ vaskular dan tidak boleh diurut atau dirangsang dengan keras. Ia hanya sesuai untuk dirangsang melalui salur faraj perempuan.

3) Boleh Mandul kerana kerosakan buah zakar lelaki

Kerosakan buah zakar boleh berlaku pada bila-bila masa ketika melakukan onani, dan jika ia berlaku dan menjejaskan kilang sperma, sudah tentu anda akan mandul kerana sperma tidak lagi dihasilkan ‘kilang'.

Sebagai contoh, anda melakukan onani dalam keadaan tidak terkawal seperti pengaruh alkohol, menyebabkan tidak tahu atau sedar ketika itu anda teragut buah zakar atau mencederakan buah zakar.

Anda hanya menyedari selepas beberapa lama yang buah zakar anda menjadi semakin kecil atau bengkak, dan jika kilang sperma terjejas, anda akan menjadi mandul.

Sudah tentu perkara yang menyeronokkan sukar untuk dihentikan, kecuali berlaku sesuatu perkara yang memudaratkan seperti keradangan buah zakar, kecederaan zakar seperti kebengkakan zakar.

Bagaimanapun, ia sudah terlewat jika tiada cara perawatannya. Mungkin jika zakar terkulai, bengkok atau patah, ada cara rawatan seperti pemulihan dengan pembedahan atau penggunaan alat pemulih.

Namun, jika kilang sudah rosak dan buah zakar mengecil, tiada penawarnya. Jadi cuba kurangkan amalan onani, terutama secara kasar. Anda perlu ingat, anda hanya ada satu zakar, bukan sepasang. Jika zakar itu tidak berguna, hidup anda merana selama-lamanya!



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Dunia Chating



semalam ... aku masuk menDJ setelah agak berapa lama tak on air..walhal mmg tak ada mood atau modal...saja mgatal...pagi2 dpt sms kul 6.05 pagi....syg bangun dh cerah ... nak gelak aku ..sb masa ak dpt msg tu aku tgh amai2..bilik hotel gelap samar2.....rupa2nya sms tu dh terbuka oleh kazen aku..patutlah aku x dgr bunyi...dan aku baca sms tu kul 10.30 pagi wakkaakakka....bangun lambat lagi...

aku terus bangun..tengok2 semua org dh check out..ada kertas tulis kami dh check out baju kakak kami bawa balik nilai...kami tinggalkan baju n dot dot kat almari....siap ada ps : kalau kau kawin buat peel mcm ni confirm laki kau lari....hahahahhaha tak apa....laki aku dh tahu peel aku....nanti aku malas bangun dia angkat aku pergi bilik air...betul tak abg ? :D

well bgn dh lewat..aku malas nk pergi keje...so aku apa lagi ponteng...mula2 appointment ngan hairstylist..pas2 spa hihihihi aku nk malas2 diri....

balik aku tengok tak ada org kat rumah...hmmm rumah nama ajer xxxxxxxxx tapi jarang ada org kat rumah arghhhhhhhhh baik aku lepak rumah kat BTP....n then aku bosan aku menDJ....bla bla bla...hakikatnya mmg tak ready pun....sb aku tengah pancit n kepenatan..

malam tu aku terkejut ...dengan kata2 chat adik2 perempuan aku ni....macam lain ajer bentuknya...mula2 aku malas nk ambil port..lantak pi ar...tp well bila ada benda yg ada kaitan dgn laki aku..WAJIB aku ambil peduli

alahai benda yg sama di mana2 chating room...aku nak tergelak pun ada...tp yg aku suka budak tu ckp...masa gath hari tu ( gurl talking ) depa sebut nama aku..n lot of compliment...well what can i say...thank you....apa2pun nasihat aku

a. Dlm dunia chating u can be anything u want....jgn tipu lebih2 sudah.
b. Sometimes kita tengok org tu jgn sebelah mata....wp dia tu nampak mcm kecoh macai...but indeed he or she mmg ada smthing...setiap org ada kelebihan n kekurangan
c. Jgn terlalu ego dgn kemampuan kita...sb ada yg lebih dari kita...

contoh : masa aku kerja at'dance hari tu...ada mamat ni sempoi giler...naik flight pakai selipar ajer...tp dia IR tu ....

ok now kita pergi ke apa yg kami borak...pasal seseorg aku nama kan dia XY...dia dikatakan mempunyai banyak no tepon laki2 disini...semua dia contact...semua dia nk sapu....mcm2 lah.

aku nak berpihak kat pihak mana aku natural...sb benda ni pernah berlaku pada aku...pernah org tuduh aku gila glamour...gila segala giler.....but well benda ni lama2 dah lali n aku pun tak kesah...sebab aku call sapa ke sms sapa bukan org tu bayar bill aku yg bayar...APA2PUN we learnt frm mistake n xpriencce....setiap tempat berbeza lengoknya....be yourself n ppl will know who are u ....

tak payah ambil contoh lain...ambil contoh aku sendiri....dulu aku masa chating ramai ckp aku ni zyzyzyyzyzyyzzyz.....tapi bila mrk kenal aku ...mereka tahu gaya aku.....

menerima teguran n memberi teguran tu perlu....

jika salahkan satu pihak pun tak boleh ...pihak lain yg macam mana...

jika kecewa bercinta tak mengapa...at least kita tahu mcm mana nk handlle selanjutnya ( aku ckp ni pun pada diri aku sendiri ....tapi aku sendiri tak nak bercinta lagi..cukuplah si DIA )

jika kurang kasih sayang atau tiada kawan yg rapat...cuba kita buka dada tanya selera apa yg kita nak...

kawan ada bermacam jenis kawan...kawan chat...kawan in real life..kawan hobi....etc

ada juga budak2 ni kata ... masalah kau ni apa kata kau tanya pada ceKODOK...dia boleh bagi pandangan yg bernas....sbnrnya kita kena trust diri kita sendiri dulu br percaya pada org lain...DAN tak salah kita lepaskan pada org lain juga....

mcm aku sendiri....mula2 aku mmg ada masalah...tp ALHAMDULLILAH aku baru jumpa seorang rakan yg boleh aku kongsi masalah aku dgn dia...sb dia pun dulu ada masalah seiras dgn aku..and we share a lot... thankz pal

KENAPA AKU CKP BENDA NI....

berjumpa atau bercakaplah dgn kawan2 anda ...llepaskan...TETAPI tak perlu selalu pada org yg sama...kadang2 org tu BOSAN.....

kecuali kalau org tu teman istimewa anda...masa ni kita nk build up r/ship kita....

jika ada sapa2 perlukan aku insyallah aku blh tolong...aku sendiri ada masalah aku memerlukan teman utk dilepaskan.....

JANGAN MALU BERTANYA ...

JANGAN MALU MENGAKU KESILAPAN DIRI SENDIRI

KEMAAFAN ITU ADALAH SATU NIAT & PERBUATAN YG SUCI


ps : tp kan kalau dlm satu comunity tak ada yg sengal atau sengit tak best gak...takkan nak kawan dgn org sama ngan kita....TAK ADA COLOURFULLL betul tak :D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

mcm dot dot dot dot sewelll

adui
menyakitkan hati tul aku tengok

SABARRRRRR !!

mengelar aku tengok budak sorang tu...aku tgk dr mula lagi msg dia bunyi semacam ajer

tak tahu nak point jari kat sapa...aku nak naik hangin ke tak perlu

mcm tak ada tempat lain nk singgah ayat2 tu tengok2lah sikit
ingat aku ni TUNGGUL apa

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

agak2nya dia rindu tak kat aku

dah berapa hari ni aku tak on line atau on air...
aku harap rakan2 cyber aku faham..
and plus together sapa2 yg aku terhutang topup ....
sabar ye...next week aku balik k....
jgn pula menuduh aku penipu :(( tak sengaja kerana keadaan memaksa...
and then plus aku tak bawa list tu ..semua ada kat rumah ...

pada si dia.. i luv u ... agaknya dia rindu x kat aku...
2 3 hari ni aku jarang contact dia... mcm mana agaknya keadaan dia...
td pun ak bangun ku 2 petang agaknya.....pastu tido balik...

yg best bangun2 dpt sms dr si dia...ada perubahan giler2..
selain skrg dh romantik wp x banyakkan...but i like the change...
aku baru perasan kalau kat blog aku dia panggil aku sayang
panggilan yg selalu panggil...tp kat blog sebaliknya..
well kalau on air aku fahamlah..tp kat blog....
tp aku rasa kenapa ?

nak fikir negative...dia nak cover line lah tu
nak fikir positive...well blog kira official...tp tp malass sudah

hari ni dah 3 hari kami berkampung dkt sini..salah ke aku cakaup
bkn masa raya atau majlis kahwin ajer semua sedara mara berkumpul
tapi masa "kematian" pun semua sedara mara berkumpulkan

tp aku terpikir juga...kalau dah tak ada orang tua
adakah ada lagi perjumpaan ramai2
adakah slps ni raya akan berkumpul dgn ibu bapa sahaja
adakah family circle kami akan pecah
entahlah...tp td aku dh dgr..suara2 sumbang pasal pembahagian harta..
.aduhai mcm2 ..apa2pun bak kata cousin aku biarkan org kita yg uruskan kalau
mereka bertekak ke apa ke..kita anak buah buat pekakkan telinga...

Ya betul ..tak sangka Habibdam dah mature..dulu2 mcm tak semengah je
..aku pun dh dkt 5 thn tak jumpa..

skrg dah pukul 4 lebih mata aku x blh tido lg argghhh
cnfirm esk aku bgn lewat :P


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kenapa aku tak menangis lagi

15hb Jun 2010

masa tu tgh lepak ngan along dlm bilik meeting..sambil bincang keje kami bincang psl hal2 family...tiba2 ibu called...opah dh tak ada kakak...

aku tergamam...tepon ak jatuh longlai ke lantai.....ak lemah...along pun lemah...kami terkejut...sebab kami baru ajer sebut nama opah...nak ajak dia pergi PD minggu ni :( .... ak beria2 nak suruh opah naik flight

now ... nenek atuk opah..dah tak ada....aku x tahu nk gambarkan keadaan aku skrg ni....to be honest ak tak rapat ngan opah...sb ak rapat ngan nenek....tp masa aku kat OZ baru aku rapat... dia selalu ckp.... jgn igt semua ibu tiri nenek tiri jahat mcm cerita cinderella...snow white

ya truth....100% betul...

TP AK TAK TAHU KENAPA AIR MATA AKU TAK KELUAR2 ...AKU TAK TAHU...ADAKAH AK DH KUAT SKRG ATAU AKU DAH TAK LARAT FIKIR MASALAH YG AKU MEMBEBAN AKU SELAMA NI....

sehingga entry ini ditulis sambil aku dengar far menDj...masih tiada tangisan....

tadi masa buat bacaan yassin ramai2....aku cuma duduk ditepi arwah...tanpa berbunyi..SERIUS AKU TAK TAHU APA AKU NAK BUAT... hati AKU DH JADI BATU KEEEEEEE ????

td aku ckp kt abg ..aku blur..dia ckp jadikan nasihat syg kat cha cha nasihat pada diri syg..ye syg tahu abg ..syg tahu..tp sekarang ni ..sehingga tika ini perasaan kosong empthy....tak ada apa dlm hati syg..arghhhhhhhhhhh

baru aku teringat aku ada letak pic opah kat FB aku.. masa ni aku rasa aku kena bebel pasal apa ntah lupe....tp mcm biasa aku senyum buat tak tahu...

apa2pun AKU NAK NANGISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Rencah Hidup Aku Dari Pukul 0800 sampai 20:26

hari ni hari isnin

mula2 td masuk opis...mcm norm..ak akan memekak :D sb hari ni project ak berjaya...tiba2 akim buzz skype ak...hahahahhaa


sblm tu aku nk ceritalah

akim ni aku tahu dia tengah geram kat aku dengan merak....sb malam kelmarin kaw kaw aku buli dia on air...kami ckp sajak tu dari dia..poet dia ya..merak pun blh tahan kepala joint sekali....tak ada ucapan pun kami ckp ada ucapan...peduli apa kami control konti...bila lagi nk buli mamat ni...tp yg best smlm dia nk balas dendam kat aku ..sorry ar bro...wa balik sampai rumah kul 10 lebih...dia nampak ak on line nk bulis..TAPI SYG SERIBU KALI SYG....dia terleka n terlupa sb ralik tengoak ak buli kassim selamat..budak mana tah ak tak kenal...ak tgk dlm frenzy trus ak kaco...apa2pun TUJUAN AKU SUPAYA AKIM LUPA nak kenakan aku wakaakkakaa..


[9:34:51 AM] Akimz: haaa
[9:34:54 AM] Akimz: nk dj la tu
[9:35:42 AM] cekodok: x nak
[9:35:44 AM] cekodok: kat office
[9:35:45 AM] cekodok: ar
[9:35:49 AM] Akimz: bagus2
[9:35:51 AM] Akimz: tak yah dj
[9:35:53 AM] Akimz: dok diam2
[9:36:01 AM] cekodok: jahat
[9:36:07 AM] cekodok: nk dgr kat office nye evironment
[9:36:10 AM] cekodok: tp u jgnckp
[9:36:26 AM] *** Call to Akimz, duration 31:27. ***
[9:41:12 AM] Akimz: mcm pasal tani opis ko
[9:42:57 AM] cekodok: tahu tak apa
[9:42:58 AM] cekodok: wakakkaka
[9:47:51 AM] cekodok: kalau dh bosan letak ajer
[9:47:52 AM] cekodok: :D
[9:48:08 AM] Akimz: wakakakaka
[9:48:16 AM] Akimz: aku tgh print2 jap
[10:00:24 AM] cekodok: k..t

lebih kurang 1/2 jam kot dia dgr keadaan office ak yg mmg gegar giler...smpai kawan ak didie buat poco2 dia dgr ke tidak ..entahlalh tak tahu...wakakakkaka...mmg bdk2 opis ak sewel2 belaka...tp mereka best kecuali sekor tu...

sebut pasal minah sekor tu mmg ak myampah nk mampus..td ak selongkar video cam opis ak..ak nampak dia selalu lepak kat meja ak time ak tak ada....aku rasa aku dh tahu jawapan aku selama ni...memang dasar arghhhhhhhhh nak ajer myumpah....ikut hati nak aje ak panggil dia tarik2 rambut

tadi lps ak balik drkl...ak naik opis..terserempak ngan along ...hmmm dia peluk ak wakakaka rindulah tu...dia ckp kakak dh sewa rumah ke...bila nk buat open hse rumah baru... :-w aku tahu dia perli aku tu.... bla bla bla ..aku ckp malam ni aku balik rumah

tadi masa petang abg tgh dj...aku ckp tak singgah ke blog aku...dia ckp jap lagi..ak buat2 merajuk ..yalah tempat org abg singgah tempat syg tak ada pun.. dia tanya lg blog mana...aku buat2 marah...dia ckp manalah abg igt abg pergi blog sapa2....abg singgah kejap ajer...abg cuma igt kalau singgah blog syg.... ARGHHHHHHH aku terkedu....abg ckp romantik kat aku....hahahhaha dia dh mula pandai ambil hati aku..dia tahu mcm mana nk tackel aku kalau aku meraban merepek...

abg tahu tak..sepanjang hari wp syg sakit hati ngan budak biul tu...sebab abg ada kat sini syg senantiasa...syg senyum ajer kat opis..dan td syg close deal banyak gak....aminnn rezeki datang....

syg harap apa yg abg bincang ngan adik abg smlm akan tercapai...syg benar2 nak abg berjaya..syg akan sokong abg..cuma.. kenapa abg selalu menolak pertolongan syg...

skrg ni aku kat rumah...ibu ada sambut aku..hahahhaha berlaku jejak kasih ...br tak balik 4 hari adui ibu aku ni... aku cium ibu cium waliq...tapi entahlah hati ni mmg berat sgt sgt sgt....

minggu ni ada gath family mcm biasa...sebulan atau dua bulan sekali mmg akan buat perjumpaan ramai2....aku mcm malas nk joint...arghhhhh entahlah...kami nk pergi Port Dickson je...tengoklah mcm mana...

apa2pun ak dah redha apa terjadi...n aku malas nk fikir . DIA tahu apa terbaik utk diri ini...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ak & Kehidupan

Assalammualaikum

Ak nak bercerita tentang keluarga ku yg selama ini ak bangga sangat....we are really in live a happy family...Semua indah ...tak pernahlah aku lihat waliq atau ibu bergaduh...tak pernah...abg2 ak cukup baik...wp kadang2kala memeningkan urat saraf ak.. adik2 aku 2 ekor tu wakakakka wp kdg2 menyemak tp amat menyanyayi ak..

Ak pun ada akak2 ipar 3 org...anak buah dekat 7 org...ops silap 7 1/2 :p....Tp dm ramai2 tu ak rasa ak paling kuat sengal.....sebab ak sorang ajer yg suka bulis semua....waaaaaaa sb apa ..sb aku kakak...anak pmpuan sulung...sampai along ak paksa dia panggil ak kakak...tp yg best ada tambahan baby kat belakang...kakak baby lalalalala...adik ak anney n khairy cukup menyampah dgn peel ak....hahahhahaa

mcm anney now dah keje kuantan..dh jd MO kat sana...khairy masih kat SDAR....tiap kali ak balik dulu2 nampak ajer si khairy balik..confirm dia cakap ..IBUUUUUU KHAIRY TAK NAK DUDUK RUMAH NI ....KAKAK BABY MESTI BULI ...wakakkakaka...bknnya ak buli apa....ak selalu suruh dia jadi despatch beli pizza ke mcD ke ...pas2 ak suka pegang pipi dia.... :-w sapa suruh tembab ....lagipun dia sorang ajer kat rumah yg still study....

mcm anney dia dh selamat ...amin...congrate dr kakak...dia ni punya peel suka boissy...nyebuk...sapa2 jumpa dia jgn tinggalkan hp atau lappy atau apa sahaja....keje dia menyelongkar...

antara abg2 aku ..yg paling ak rapat..atas ak lah....hilmi :D ... tp now dia dh jarang ada kat mY sb selalu flly...dia selalu ckp...tunggu kakak baby kawin baru kawin...poyo ajer mamat ni...walhal dia BUAYA paling tembaga kat seantario...tak puas hidup bujang kot..

yg no 1 no 2 no 3..semua dah kawin :D anak2 depa comel siut...yg paling rapat ngan ak dari abg ngah aku...cucu pertama lah katakan...angah kawin dulu sblm along...tp angah now dah keje kat saudi...so kak ngah duduk rumah parents ak bersama2 anak2 depa..kira meriah le rumah ak kan :D.. no 1 keje dia jauhhhhhhhhh nun disana wakakkaka kat sblh office ak lah... dan sekarang waaaaaaaaa sejak ak dh nk berenti keje.....ak kena take over dua2 office..sabar ajerlah....nak marah family sendiri...

no 3 kat dublin..tp ak dgr cerita sok sek sok sek....nk ke melbourne ...yes kalau kat OZ ak suka amat2....sb satu flight ajer...naik jetstar pun ok..kalau g dblin mau ada parking smbil melentang kat england tu kang...2 flight kena tunggu ...fuhhhhh masa..bosan

tp kini...ak baru tahu hal sbnrnya...ak benar sentap benar terkejut...sb tu now ak jarang balik nilai...ibu tepon ak smlm KUL 2 PAGI...kakak kenapa dh lama tak balik....tak rindu ke kat ibu...ramai balik ni...

ibu kakak tak pernah berpisah ngan ibu...kakak syg ibu syg waliq..tp bglah kakak masa yer...bla bla bla.....

ibu terdiam..ak tahu dia menitis air mata...ak pun sama...dah berapa hari ak tak larat nk pergi keje...

Ya Allah....aku terima apa sahaja takdir mu...aku percaya ada jalan bahagia di depan aku...aku redha dgn apa sahaja ujian mu Ya Allah...cuma satu ajer aku pinta...jgn pisahkan aku dgn org tua aku...sehingga benar2 aku puas berbakti dgn mereka...

Aku terima kasih pada teman ku..kerana tanpa dia...mungkin aku jatuh...aku harap dia tak akan pergi...aku takut ...wp pada hakikatnya aku luaran ketawa gelak membuli org...dlm hati sapa yg tahu....

tadi pun ada org request lagu...dia ckp suatu yg goreskan hati ak...sbnrnya aku tak kesah pun...kalau 10 org tak suka ada 100 org lagi suka....wat d heck ryte..tp teman ku cepat2 ym aku wp aku tahu dia mmg takkan ym atau skype aku ketika aku dj....sb dia tak nak ganggu ( aku je suka ganggu dia ).... dia tenangkan aku...ya betul..inilah teman yg masa suka suki tetap bersama....terima kasih abg...abglah kekuatan syg skrg...bimbinglah syg....aku amat menyintai dia... dah keluar air mata arghhh !! :(

aku harap esok hari Isnin akan memberi aku kekuatan...aku benar2 berharap aku akan jadi kuat seperti Aisya as....igt lagi kata2 arwah...dlm hati adrianna ada puteri aisya...

aku syukur dlm hidup aku...Allah menemukan aku dgn 2 kaum adam yg sangat baik utk aku...Dia mengantikan arwah dgn seseorang yg amat aku sayang dan senantiasa ada bila aku perlukan dia...skrg aku mmg down...tp dia tetap brsama aku...wp dia tahu aku siapa..

no regret no crying any more...I PROMISE ABG...



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

TAHNIAH
utk awak


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Menantu & Mertua




Menantu Terengganu : Mok...! kalu mok gi kedaa! tolong beli 'ketang' 4 kilo...! nanti kito bayar...

Mentua Kelantan : Bereehhh...

>
>
>
>
>
>
>
>

Selepas Mentua pulang dari kedai....

Menantu Terengganu : Looo...! bak po mok beli 'ubi ketang'(ubi kentang) banyok-banyok nih...!

Mentua Kelantan : Tadi mu kato beli kete(ubi kentang)! pah tu kete mano pulakkk...!

Menantu Terengganu : Bukang ubi kentang! Kito suruh beli 'ketang'! Hok ada sepit(ketam)...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mencabul Kehormatan Wanita





Seorang lelaki berumur 48 tahun telah ditahan polis hari ini kerana telah mencabul kehormatan menantu perempuannya.




Kejadian dikatakan berlaku lebih kurang pukul 11 pagi apabila tertuduh dikatakan telah masuk ke dalam bilik menantunya yang pada masa itu tinggal berseorangan kerana suaminya telah pergi bekerja.


Tertuduh kemudian dilaporkan telah memaksa mangsa menanggalkan bajunya lalu tertuduh telah meramas dan menghisap buah dada ( mesti besar, pejal dan montok tu ) mangsa.


Jiran-jiran dapat menangkap tertuduh setelah mendengar jeritan mangsa lalu membawanya ke balai polis.


Di balai polis, suami mangsa, iaitu anak lelaki tertuduh, terus meluru kepada ayahnya dengan perasaan marah bercampur kesal.


Si anak dengan menahan sabar berbaur kemarahan, dengan nada suara menggigil kerana menahan amarah yang amat sangat, lalu bertanya kepada ayahnya,


“Ayah….. naper ayah buat camni ha? Ayah dah hilang akal ke? Tak malu ke? Mana kami nak letak muka, ayah? Kenapa ayah? why? why? why?”.


Si ayah pun dengan tenang lagi selamba menjawab,


“Ooh… malu konon… apa yang nak dimalukan?”


Berdesing telinga si anak apabila mendengar jawapan ayahnya.


“Apa??!! Tak malu??!!! Badan si anak telah menggeletar teramat kerana cuba menahan marah.

“Dah tu…..” tempelak si ayah,


“yang kau tu dulu hisap buah dada bini aku, aku tak kisah pun.



Takkan skang ni aku nak hisap buah dada bini kau pun tak boleh??? Kena adil laaa!!!”


Si anak terus jadi sawan mendengar jawapan ayahnya.


wakakakaka....lelaki mmg mcm tukan..semua nk dhisap :P

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

CERITA BLUE...ANAK DARA ZAMAN SEKARANG HISHH HISHH



ish...ish...ish....

APER LAH

NAK JADI
NGAN ANAK DARA SEKARANG............









“Saya nak pergi kangkang. Kamu nak ikut?”

Ini mungkin ayat yang sangat pelik dan luar biasa yang keluar dari mulut seorang gadis ayu, sopan dan bertudung litup apabila mengeluarkan perkataan yang mungkin agak kurang enak didengar dek telinga. Dan mungkin ayat ini yang akan terkeluar dari mulut ku;

“Hah? kamu nak pergi apa????”

Dengan slumber pula dia menjawab,

“Itu… Nak pergi kangkang kat tepi jalan sana tu haaaa~” sambil menuding jari ke arah bangunan ditepi jalan yang berhampiran.

Ya Allah! Apa sudah jadi? Betul lah sekarang ini dunia memang sudah hampir kiamat! Apa sudah hilang akal kah gadis ayu dihadapanku ini hingga boleh berkata seperti itu? Sudah sakit mental kah gadis ini? Dengan serta-mertanya aku menepuk kepala yang tidak dihinggapi nyamuk, lalu berkata…

“Astarghfirullah’ alazim! Apa yang kamu nak buat nih? Sejak bila kamu terpesong? Aper dah tak tahu malukah kamu? Ya Allah… kesianlah dekat mak ayah kamu tu… dari kecil mereka ajar kamu jadi anak yang sopan. Dah besar panjang macam nih, nak buat benda tak senonoh pula?”
Jerkah ku.

Puas hati! Orang yang sudah tidak sedarkan diri perlu diingatkan. Agar tidak menjadi fitnah dikemudian hari. Tapi, lain pula jadinya. Dengan muka hairan dan tidak puas hati, si gadis ayu menjawab;

“Eh! Apa yang kamu merepek nih? Bila pula saya kata, saya nak buat benda tak senonoh?”
Aduh, bertambah ‘panas’ hatiku! Beria-ria aku marah dan cuba hendak mengingatkan dia, dikatanya aku merepek pula!

“Apa pula saya yang merepek? Kamu tu yang merepek! Yang kamu nak pergi mengangkang kat tepi jalan tu buat apa?”

“Kah~kah~kah~” Kata-kata ku dijawab dengan deraian tawa dari gadis ayu tersebut. Ketawanya kelihatan hampir pecah perut.

“Sah lah… memang dah tak waras agaknya gadis didepan aku nih. Kesian~ muda-muda lagi, sudah sakit mental…” kata hati kecil ku.

Selepas ketawanya reda, si gadis terus menarik diriku ketepi jalan, lalu menuding jari ke arah sebuah kedai. Terkesima aku melihat kedai tersebut…




SAPA SETUJU ORANG lAKi OTAK DEPA MMG CEPAT TERBELIT..
FIKIR2 YG BUKAN-BUKAN WAKAKAKAKA

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Gath FrenzyFM Mesti Gempak Punya


GATHERING FRENZY.FM besar2an.. selamat diadakan...congrate pada semua.....


Tahniah & Zillion tahniah....mcm2 ak dgr kat sini..semua totally gumbira



Add Image

malah ada juga !ko putik2 percintaan bercambah...

JANGAN ADA SYOK SENDIRI sudeh





lihatlah muka2 mereka yg gembira ni ( pic ehsan dari nizam aka mose) ... comel2kan...ada yg berkenan sila hubungi http://www.frenzyfm.my disitulah kami berdating berchating bergaduhting bergurauting...

but deeply frm heart...sepanjang pengalaman cetek ak berchating...
this kinda group of ppl mmg superb ...

malah jgn tak percaya bukan sahaja Frenzy ni ada RADIO ... ada CHATING ..
malah masa gath ada SIARAN LANGSUNG lihat2lah pic pic di bawah...
masa ni dakmu buat magic...

LIVE FRM MELAKA
credit tu suffer8zine














  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS