Thankz kerna sudi follow blog sy...n insyallah sy akan follow blog u all..apa2pun yg baik dari Allah SWT n yg buruk dr sy sendiri...dan sy mmg suka melepak2 n membaca entry2 kamu semua... peace anarchy
Powered by Blogger.
RSS

ada ke org nk borak

chat

Dunia Chating



semalam ... aku masuk menDJ setelah agak berapa lama tak on air..walhal mmg tak ada mood atau modal...saja mgatal...pagi2 dpt sms kul 6.05 pagi....syg bangun dh cerah ... nak gelak aku ..sb masa ak dpt msg tu aku tgh amai2..bilik hotel gelap samar2.....rupa2nya sms tu dh terbuka oleh kazen aku..patutlah aku x dgr bunyi...dan aku baca sms tu kul 10.30 pagi wakkaakakka....bangun lambat lagi...

aku terus bangun..tengok2 semua org dh check out..ada kertas tulis kami dh check out baju kakak kami bawa balik nilai...kami tinggalkan baju n dot dot kat almari....siap ada ps : kalau kau kawin buat peel mcm ni confirm laki kau lari....hahahahhaha tak apa....laki aku dh tahu peel aku....nanti aku malas bangun dia angkat aku pergi bilik air...betul tak abg ? :D

well bgn dh lewat..aku malas nk pergi keje...so aku apa lagi ponteng...mula2 appointment ngan hairstylist..pas2 spa hihihihi aku nk malas2 diri....

balik aku tengok tak ada org kat rumah...hmmm rumah nama ajer xxxxxxxxx tapi jarang ada org kat rumah arghhhhhhhhh baik aku lepak rumah kat BTP....n then aku bosan aku menDJ....bla bla bla...hakikatnya mmg tak ready pun....sb aku tengah pancit n kepenatan..

malam tu aku terkejut ...dengan kata2 chat adik2 perempuan aku ni....macam lain ajer bentuknya...mula2 aku malas nk ambil port..lantak pi ar...tp well bila ada benda yg ada kaitan dgn laki aku..WAJIB aku ambil peduli

alahai benda yg sama di mana2 chating room...aku nak tergelak pun ada...tp yg aku suka budak tu ckp...masa gath hari tu ( gurl talking ) depa sebut nama aku..n lot of compliment...well what can i say...thank you....apa2pun nasihat aku

a. Dlm dunia chating u can be anything u want....jgn tipu lebih2 sudah.
b. Sometimes kita tengok org tu jgn sebelah mata....wp dia tu nampak mcm kecoh macai...but indeed he or she mmg ada smthing...setiap org ada kelebihan n kekurangan
c. Jgn terlalu ego dgn kemampuan kita...sb ada yg lebih dari kita...

contoh : masa aku kerja at'dance hari tu...ada mamat ni sempoi giler...naik flight pakai selipar ajer...tp dia IR tu ....

ok now kita pergi ke apa yg kami borak...pasal seseorg aku nama kan dia XY...dia dikatakan mempunyai banyak no tepon laki2 disini...semua dia contact...semua dia nk sapu....mcm2 lah.

aku nak berpihak kat pihak mana aku natural...sb benda ni pernah berlaku pada aku...pernah org tuduh aku gila glamour...gila segala giler.....but well benda ni lama2 dah lali n aku pun tak kesah...sebab aku call sapa ke sms sapa bukan org tu bayar bill aku yg bayar...APA2PUN we learnt frm mistake n xpriencce....setiap tempat berbeza lengoknya....be yourself n ppl will know who are u ....

tak payah ambil contoh lain...ambil contoh aku sendiri....dulu aku masa chating ramai ckp aku ni zyzyzyyzyzyyzzyz.....tapi bila mrk kenal aku ...mereka tahu gaya aku.....

menerima teguran n memberi teguran tu perlu....

jika salahkan satu pihak pun tak boleh ...pihak lain yg macam mana...

jika kecewa bercinta tak mengapa...at least kita tahu mcm mana nk handlle selanjutnya ( aku ckp ni pun pada diri aku sendiri ....tapi aku sendiri tak nak bercinta lagi..cukuplah si DIA )

jika kurang kasih sayang atau tiada kawan yg rapat...cuba kita buka dada tanya selera apa yg kita nak...

kawan ada bermacam jenis kawan...kawan chat...kawan in real life..kawan hobi....etc

ada juga budak2 ni kata ... masalah kau ni apa kata kau tanya pada ceKODOK...dia boleh bagi pandangan yg bernas....sbnrnya kita kena trust diri kita sendiri dulu br percaya pada org lain...DAN tak salah kita lepaskan pada org lain juga....

mcm aku sendiri....mula2 aku mmg ada masalah...tp ALHAMDULLILAH aku baru jumpa seorang rakan yg boleh aku kongsi masalah aku dgn dia...sb dia pun dulu ada masalah seiras dgn aku..and we share a lot... thankz pal

KENAPA AKU CKP BENDA NI....

berjumpa atau bercakaplah dgn kawan2 anda ...llepaskan...TETAPI tak perlu selalu pada org yg sama...kadang2 org tu BOSAN.....

kecuali kalau org tu teman istimewa anda...masa ni kita nk build up r/ship kita....

jika ada sapa2 perlukan aku insyallah aku blh tolong...aku sendiri ada masalah aku memerlukan teman utk dilepaskan.....

JANGAN MALU BERTANYA ...

JANGAN MALU MENGAKU KESILAPAN DIRI SENDIRI

KEMAAFAN ITU ADALAH SATU NIAT & PERBUATAN YG SUCI


ps : tp kan kalau dlm satu comunity tak ada yg sengal atau sengit tak best gak...takkan nak kawan dgn org sama ngan kita....TAK ADA COLOURFULLL betul tak :D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

KuBi said...

byk tol modal dia menaip isk!! yg x bley blah sekali ialah nama cik abag dia pon ada gak dalm citer ni wakakaka

cekodok comot said...

sapa ye cik abg tu :-" nt krim salam syg kat dia ye

corey_zie said...

lol..
stiap kali post karangan
berjela2..rajin btol
wakakaka

cekodok comot said...

hihihihi normal..kalo idea tu dtg