Thankz kerna sudi follow blog sy...n insyallah sy akan follow blog u all..apa2pun yg baik dari Allah SWT n yg buruk dr sy sendiri...dan sy mmg suka melepak2 n membaca entry2 kamu semua... peace anarchy
Powered by Blogger.
RSS

ada ke org nk borak

chat

Hidup Harus Teruskan



salam tahun baru 2013, 

agak lama ak tak update blog.... bukan apa .. tak ada masa dan dengan kerja dan hidup sebagai ibu tunggal.. banyak gila cobaan & dugaan yg ak hadapi...

masa mula2 memegang jawatan ini.... ak jatuh ..kerja ak di sebuah bank.... macam hujung tanduk...sampai ak ditukarkan ke cawangan lain...



di cawangan baru ni.. Alhamdulillah, ak syukur... ada ramai kawan2 yg memberi semangat... sehinggalah ak menjadi kuat.. dengan kata lain ak rasa yg memberi semangat pada ibu2 tunggal adalah :-

apabila rakan2 tak kesah status kita tapi melayan kita seperti biasa... kerana kita spend masa kita di pejabat lebih banyak dari rumah....

pada permulaan mengelakkan kaw2 tempat lepak dulu2 kita dgn bekas pasangan kita

mencari kekuatan sendiri... sorry to say.. dulu masa mula2, ak banyak bercouple hahahha tapi semua hanya sementara.. bila dah lama rasa macam dah timbul semangat diri 

change personality ... maksud ak dr cara fesyen, makeup dan sahsiah diri...

busykan diri dengan pelbagai aktiviti

paling penting 

CABAR DIRI SENDIRI UTK MENJADI TERBAIK WP TANPA KEHADIRAN DIA
preparekan diri dgn pelbagai kemungkinan... 

DAN AYAT SATU LAGI.. KADANG2 KITA LIHAT KITA SUSAH .. ADA ORG LAGI SUSAH DARI KITA... SO SYUKURLAH

tak dinafikan, kadang2 bila kita lihat anak kita, kita rasa sedih sgt.. terutama apabila dia dikelilingi oleh org2 yg ada both parents ( BULLSHIT WIF PEP YG SELALU CKP ORG LAIN PUN CERAI ) for that pep.. plsss u r not in our SHOES ... u jgn ckp lebih occay.... 

kalau org baca .. ewww ego.. nope aim not... ak akui ak masih ada syg dgn X ak... ello kami dah kawin lebih dri 10 thn... n ak syukur dgn kehadiran dia.... ak dpt anak yg palig baik... serius anak ak dr umur 8 thn... darjah 2 ... dia tak mahu dihantar ke nursery ... dan ak tak ada maid kat rumah.. dia duduk sorang2 kat rumah... maksud ak dia balik dr sekolah.. dan stay kat rumah.. ALONE !! mmg kalau org ckp .. GILA KO ? U SON ITS ONLY 8th YEAR OLD !! tp amin.. mungkin apa yg terjadi sekarang TELAH DIRANCANG DR AZALI OLEH ALLAH SWT .... 

kenapa tak bersama balik ? tidak !! sebab ak kena pangkat sarjan :P ... ak paling rindu... sebelah x ak... anak2 buah ak.. yg semua ak ajar panggil ak MAMA.. terutama Sharifah Nur Aisya... dan adik2 ipar ak. karimah....wati ... yusfa...dan of course ayah mertua ak.. Syed Mohammad... & yang paling ak ralat ... ak tak dpt rasa ciuman anak2 buah baru ak.. dari karimah ( adik bongsu ) dr dia sek dgn ak... masuk U ... kawin semua ak buat .. .ak ada... tp sekarang ... ak tak dapat rasa .... ak rindu...

 dulu mula2 ak masuk family sebelah TIMUR ini.. ak cangguk... ak tak biasa dgn keadaan sana.. kalau balik kampung mereka di Kuala Terengganu... ak mesti tido kat Hotel... mula2 mmg ak tahu ramai family mereka mengata... tp bg ak kita kena pandai bawa diri... pagi2 subuh dah lepak kat rumah mereka... ringankan tangan kat dapur.. berborak dengan semua.. lama2 mrk pun senang.... malam buta baru balik hotel... kira hotel tu mcm tempat tido je...NOW AK RINDU DGN KAZEN2 KAT TGANU N KUANTAN.. busu, along, maktawm ( arwah ) semualah...



OK CUKUP SAMPAI DISINI..AIR MATA AK DH MENGALIR.. NT AK AKAN CERITA PASAL NAIK TURUN AK PADA TAHUN2 SELEPAS ITU..


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS