Thankz kerna sudi follow blog sy...n insyallah sy akan follow blog u all..apa2pun yg baik dari Allah SWT n yg buruk dr sy sendiri...dan sy mmg suka melepak2 n membaca entry2 kamu semua... peace anarchy
Powered by Blogger.
RSS

ada ke org nk borak

chat

Fountain Chocolate di KL / Cheras / Kajang

Hei... 
I just started my small business.. its started when I was @ my previous office... we do a lot of makan2.. and one day we want to do open house / day to our customer 

n suddenly i got an ideas to do CANDY BAR !! 

APA ITU CANDY BAR !! 



tapi ak tak lah seteror macam tu... baru ala-ala jinak gitew 

ni ada beberapa pic yg ak buat ...
 kalau ada sapa2 nak order contact je kat FB candy bar yg kat bawah fb ak tu.. 
nak kata buat 100% belum mampu.. sebab MASA


SAMBUTAN HARI JADI 
THEME : ANGRY BIRD 



OPEN HOUSE 
THEME : SECRET GARDEN 





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

September Datang Lagi

to be honest bulan2 yg menyesakkan kepala ak
bulan august & bulan september
why ?
coz bulan august satu masa dahulu ... bulan bahagia.. kini bulan kelat... menitik air mata ak mengingatkan kisah2 di bulan august... 
satu persatu perkara yg berlaku yg menyakitkan hati 
dan di bulan september ... satu tarikh amat mengembirakan di masa yg sama kesedihan kerana tiada sambutan lagi..
tapi tak mengapa yg penting skrg .. kita kena happy
now aim on the way to diet.. DIET !! hahahahha funny kan... but need too ... sampai bila badan nak besar kan kan
new pic of me



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hidup Harus Teruskan



salam tahun baru 2013, 

agak lama ak tak update blog.... bukan apa .. tak ada masa dan dengan kerja dan hidup sebagai ibu tunggal.. banyak gila cobaan & dugaan yg ak hadapi...

masa mula2 memegang jawatan ini.... ak jatuh ..kerja ak di sebuah bank.... macam hujung tanduk...sampai ak ditukarkan ke cawangan lain...



di cawangan baru ni.. Alhamdulillah, ak syukur... ada ramai kawan2 yg memberi semangat... sehinggalah ak menjadi kuat.. dengan kata lain ak rasa yg memberi semangat pada ibu2 tunggal adalah :-

apabila rakan2 tak kesah status kita tapi melayan kita seperti biasa... kerana kita spend masa kita di pejabat lebih banyak dari rumah....

pada permulaan mengelakkan kaw2 tempat lepak dulu2 kita dgn bekas pasangan kita

mencari kekuatan sendiri... sorry to say.. dulu masa mula2, ak banyak bercouple hahahha tapi semua hanya sementara.. bila dah lama rasa macam dah timbul semangat diri 

change personality ... maksud ak dr cara fesyen, makeup dan sahsiah diri...

busykan diri dengan pelbagai aktiviti

paling penting 

CABAR DIRI SENDIRI UTK MENJADI TERBAIK WP TANPA KEHADIRAN DIA
preparekan diri dgn pelbagai kemungkinan... 

DAN AYAT SATU LAGI.. KADANG2 KITA LIHAT KITA SUSAH .. ADA ORG LAGI SUSAH DARI KITA... SO SYUKURLAH

tak dinafikan, kadang2 bila kita lihat anak kita, kita rasa sedih sgt.. terutama apabila dia dikelilingi oleh org2 yg ada both parents ( BULLSHIT WIF PEP YG SELALU CKP ORG LAIN PUN CERAI ) for that pep.. plsss u r not in our SHOES ... u jgn ckp lebih occay.... 

kalau org baca .. ewww ego.. nope aim not... ak akui ak masih ada syg dgn X ak... ello kami dah kawin lebih dri 10 thn... n ak syukur dgn kehadiran dia.... ak dpt anak yg palig baik... serius anak ak dr umur 8 thn... darjah 2 ... dia tak mahu dihantar ke nursery ... dan ak tak ada maid kat rumah.. dia duduk sorang2 kat rumah... maksud ak dia balik dr sekolah.. dan stay kat rumah.. ALONE !! mmg kalau org ckp .. GILA KO ? U SON ITS ONLY 8th YEAR OLD !! tp amin.. mungkin apa yg terjadi sekarang TELAH DIRANCANG DR AZALI OLEH ALLAH SWT .... 

kenapa tak bersama balik ? tidak !! sebab ak kena pangkat sarjan :P ... ak paling rindu... sebelah x ak... anak2 buah ak.. yg semua ak ajar panggil ak MAMA.. terutama Sharifah Nur Aisya... dan adik2 ipar ak. karimah....wati ... yusfa...dan of course ayah mertua ak.. Syed Mohammad... & yang paling ak ralat ... ak tak dpt rasa ciuman anak2 buah baru ak.. dari karimah ( adik bongsu ) dr dia sek dgn ak... masuk U ... kawin semua ak buat .. .ak ada... tp sekarang ... ak tak dapat rasa .... ak rindu...

 dulu mula2 ak masuk family sebelah TIMUR ini.. ak cangguk... ak tak biasa dgn keadaan sana.. kalau balik kampung mereka di Kuala Terengganu... ak mesti tido kat Hotel... mula2 mmg ak tahu ramai family mereka mengata... tp bg ak kita kena pandai bawa diri... pagi2 subuh dah lepak kat rumah mereka... ringankan tangan kat dapur.. berborak dengan semua.. lama2 mrk pun senang.... malam buta baru balik hotel... kira hotel tu mcm tempat tido je...NOW AK RINDU DGN KAZEN2 KAT TGANU N KUANTAN.. busu, along, maktawm ( arwah ) semualah...



OK CUKUP SAMPAI DISINI..AIR MATA AK DH MENGALIR.. NT AK AKAN CERITA PASAL NAIK TURUN AK PADA TAHUN2 SELEPAS ITU..


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Dengan Siapa Wanita Wajib Berhijah & Haram Utk Bersalam

Insyallah !! learning & fighting



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

wanita & lelaki

Mutiara Kata-Kata Ustaz Azhar Idrus

Jangan pikat wanita kalau anda tak bersedia cintakan dia.

Jangan buat wanita itu jatuh cinta kalau anda tak cintakan dia.

Jangan memberi wanita harapan kalau anda tidak pasti.

Jangan sakitkan hati wanita kalau anda tiada hati untuknya.

Jangan mainkan perasaan wanita kalau anda tiada perasaan untuknya HARAM jika jadikan wanita itu kekasih tetapi tiada niat untuk nikahinya.

Istikharah – Bila hati terasa lapang itu tanda jodoh yang baik dan sebaliknya.

Perkahwinan paling berkat – Yang paling murah mas kahwin paling murah belanja. RM10 ribu belanja mas kahwin untuk wanita yang reti belaker, serba-serbi reti (agama dll)

Lelaki soleh digalakkan kahwin dengan perempuan tak solehah,

Perempuan solehah tak digalakkan kahwin dengan lelaki tak soleh

Luah perasaan nak kahwin pada wanita boleh tapi bukan dalam keadaan khalwat. (cth depan mak dia)

Hendaklah kamu pergi melihat dulu perempuan itu, baru berkahwin. Makruh tak tengok.

Yang dah couple tapi akhirnya bernikah, wajib bertaubat juga dosa-dosa couple lepas.

Yang dah tunang bawa tunang gi jalan-jalan boleh tapi kena bawa mak ayah dia sekali.

Kalau dah berkenan, pergi ke rumah merisik dan bertanya jujur &; ikhlas nyatakan hajat nak kahwin.

Hukum bercinta sebelum berkahwin adalah HARAM kerana bukan dari sunnah Nabi.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

catatan ku 04042012

ok fine !!

entah bosan ar skrg... asyik kena bedah pastu duduk rumah n then keje ak dh serabut.. tp tak apa target tahun ni dh hampir sampai...

DJ ... dunia dj internet ak dh sampai penghujung... kenapa ? dh malas... x dpt apa2 ... apa yg ak perjuangkan SIA2 ...

so ak decide balik ke reality .... dunia yg sebenar... keje & besarkan anak ak... that d best....

tahun ni upsr hmmmm .... dlm umur dh masuk 30an ni ... dan wif one son ....ak patut berbangga sb hidup ak masih lagi dlm lingkungan baik berbanding yg lain... SYUKUR !! ya ak kena syukur....

cuma kadang2 ak penat ... mak skrg duduk dgn ak.. ya betul syurga di bawah kaki ibu... ak jaga mak skrg... tp kadang2 ak & debab need a break.... kadang2 serba salah bg ak ..... tak dinafikan adanya mak rumah ak lebih terjaga...tp kadang2 nak spent n layan karenah ak lelah....

bersabar n insyallah ada jalan di masa depan....

debab .... ak selalu nampak dia termenung.... ak tahu dia menyimpan seribu perasaan .. berat hati ak memikir masa depan .... adakah ak mampu !!

PS :syg kalo sian mama kena kejar keje kejar sana sini study hard !!

:D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS