Thankz kerna sudi follow blog sy...n insyallah sy akan follow blog u all..apa2pun yg baik dari Allah SWT n yg buruk dr sy sendiri...dan sy mmg suka melepak2 n membaca entry2 kamu semua... peace anarchy
Powered by Blogger.
RSS

ada ke org nk borak

chat

Ak & Kehidupan

Assalammualaikum

Ak nak bercerita tentang keluarga ku yg selama ini ak bangga sangat....we are really in live a happy family...Semua indah ...tak pernahlah aku lihat waliq atau ibu bergaduh...tak pernah...abg2 ak cukup baik...wp kadang2kala memeningkan urat saraf ak.. adik2 aku 2 ekor tu wakakakka wp kdg2 menyemak tp amat menyanyayi ak..

Ak pun ada akak2 ipar 3 org...anak buah dekat 7 org...ops silap 7 1/2 :p....Tp dm ramai2 tu ak rasa ak paling kuat sengal.....sebab ak sorang ajer yg suka bulis semua....waaaaaaa sb apa ..sb aku kakak...anak pmpuan sulung...sampai along ak paksa dia panggil ak kakak...tp yg best ada tambahan baby kat belakang...kakak baby lalalalala...adik ak anney n khairy cukup menyampah dgn peel ak....hahahhahaa

mcm anney now dah keje kuantan..dh jd MO kat sana...khairy masih kat SDAR....tiap kali ak balik dulu2 nampak ajer si khairy balik..confirm dia cakap ..IBUUUUUU KHAIRY TAK NAK DUDUK RUMAH NI ....KAKAK BABY MESTI BULI ...wakakkakaka...bknnya ak buli apa....ak selalu suruh dia jadi despatch beli pizza ke mcD ke ...pas2 ak suka pegang pipi dia.... :-w sapa suruh tembab ....lagipun dia sorang ajer kat rumah yg still study....

mcm anney dia dh selamat ...amin...congrate dr kakak...dia ni punya peel suka boissy...nyebuk...sapa2 jumpa dia jgn tinggalkan hp atau lappy atau apa sahaja....keje dia menyelongkar...

antara abg2 aku ..yg paling ak rapat..atas ak lah....hilmi :D ... tp now dia dh jarang ada kat mY sb selalu flly...dia selalu ckp...tunggu kakak baby kawin baru kawin...poyo ajer mamat ni...walhal dia BUAYA paling tembaga kat seantario...tak puas hidup bujang kot..

yg no 1 no 2 no 3..semua dah kawin :D anak2 depa comel siut...yg paling rapat ngan ak dari abg ngah aku...cucu pertama lah katakan...angah kawin dulu sblm along...tp angah now dah keje kat saudi...so kak ngah duduk rumah parents ak bersama2 anak2 depa..kira meriah le rumah ak kan :D.. no 1 keje dia jauhhhhhhhhh nun disana wakakkaka kat sblh office ak lah... dan sekarang waaaaaaaaa sejak ak dh nk berenti keje.....ak kena take over dua2 office..sabar ajerlah....nak marah family sendiri...

no 3 kat dublin..tp ak dgr cerita sok sek sok sek....nk ke melbourne ...yes kalau kat OZ ak suka amat2....sb satu flight ajer...naik jetstar pun ok..kalau g dblin mau ada parking smbil melentang kat england tu kang...2 flight kena tunggu ...fuhhhhh masa..bosan

tp kini...ak baru tahu hal sbnrnya...ak benar sentap benar terkejut...sb tu now ak jarang balik nilai...ibu tepon ak smlm KUL 2 PAGI...kakak kenapa dh lama tak balik....tak rindu ke kat ibu...ramai balik ni...

ibu kakak tak pernah berpisah ngan ibu...kakak syg ibu syg waliq..tp bglah kakak masa yer...bla bla bla.....

ibu terdiam..ak tahu dia menitis air mata...ak pun sama...dah berapa hari ak tak larat nk pergi keje...

Ya Allah....aku terima apa sahaja takdir mu...aku percaya ada jalan bahagia di depan aku...aku redha dgn apa sahaja ujian mu Ya Allah...cuma satu ajer aku pinta...jgn pisahkan aku dgn org tua aku...sehingga benar2 aku puas berbakti dgn mereka...

Aku terima kasih pada teman ku..kerana tanpa dia...mungkin aku jatuh...aku harap dia tak akan pergi...aku takut ...wp pada hakikatnya aku luaran ketawa gelak membuli org...dlm hati sapa yg tahu....

tadi pun ada org request lagu...dia ckp suatu yg goreskan hati ak...sbnrnya aku tak kesah pun...kalau 10 org tak suka ada 100 org lagi suka....wat d heck ryte..tp teman ku cepat2 ym aku wp aku tahu dia mmg takkan ym atau skype aku ketika aku dj....sb dia tak nak ganggu ( aku je suka ganggu dia ).... dia tenangkan aku...ya betul..inilah teman yg masa suka suki tetap bersama....terima kasih abg...abglah kekuatan syg skrg...bimbinglah syg....aku amat menyintai dia... dah keluar air mata arghhh !! :(

aku harap esok hari Isnin akan memberi aku kekuatan...aku benar2 berharap aku akan jadi kuat seperti Aisya as....igt lagi kata2 arwah...dlm hati adrianna ada puteri aisya...

aku syukur dlm hidup aku...Allah menemukan aku dgn 2 kaum adam yg sangat baik utk aku...Dia mengantikan arwah dgn seseorang yg amat aku sayang dan senantiasa ada bila aku perlukan dia...skrg aku mmg down...tp dia tetap brsama aku...wp dia tahu aku siapa..

no regret no crying any more...I PROMISE ABG...



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

KuBi said...

abg akan tetap bersama syg

cekodok comot said...

terima kasih abg ..semoga kasih kita kekal selamanya...abg byk sokong syg